ЕКШЪН: Рокади в Нова телевизия

През септември в ефира на „Нова телевизия“ се завръщат познатите предавания, като част от тях запазват форматите си, а в други влизат нови водещи, съобщават от медията. Една от промените е, че в съботно-неделния сутрешен блок на телевизията „Събуди се“ като водещ се завръща Марина Цекова, която беше в майчинство.

Предаването ще се излъчва в познатото време от 7:30 ч. до 11:00 ч., а авторски поредици ще имат Деси Банова-Плевнелиева, Краси Боев и Мариян Станков-Мон Дьо. Делничният сутрешен блок „Здравей, България“ запазва познатите водещи Мира Иванова и Виктор Николаев и ще се излъчва от 06:00 до 09:30 ч., както досега.

Другата промяна е, че коментарното предаване „Пресечна точка“ ще бъде с нов водещ. На мястото на Михаил Дюзев ще бъде журналистът Анна-Мария Конова, която заместваше Марина Цекова в „Събуди се“, докато беше в майчинство. Предаването тръгва в ефир на 11 септември и ще се излъчва всеки делничен ден от 16:00 ч.

От 2 септември в ефира на „Нова телевизия“ тръгва и познатото предаване „Ничия земя“, чийто автор е Даниела Тренчева. В първия епизод за новия сезон тя ще разговаря със Северин Красимиров – осъдения за жестокото убийство на Виктория Маринова през 2018 г. в Русе. В същия ден се завръща и „Темата на NOVA“, като първият епизод ще е посветен на пътната обстановка.

На следващия ден, 3 септември, в ефира на телевизията се завръщат две други предавания – „Да хванеш гората“ и „На фокус с Лора Крумова“. Първото ще се излъчва в 16:00 ч., а второто – от 16:30 до 19:00 ч. в неделния ден. От 10 септември специалните интервюта на Лора Крумова ще се излъчват след централната емисия новини на телевизията.

От 4 септември в ефира на „Нова телевизия“ ще тръгне и познатото лайфстайл предаване „На кафе“ с водещ Гала. То ще се излъчва всеки делничен ден от 9:30 ч. до 12:00 ч., както досега.

Няколко дни по-късно, на 9 септември, започва новият сезон и на риалитито „Съдебен спор“, което ще се излъчва от 11:00 ч. в събота.