Елизабет Кравец ще обжалва в съда отнемането на титлата „Мис България“

Мис България Елизабет Кравец ще обжалва пред съда отнетата ѝ титла, съобщи БНТ. Това се случи, след като ръководителят на конкурса Гаел Санчес реши да й отнеме короната.

„Всичко трябва да се реши в съда, защото безспорно конфликт има, проблем има, но начинът, по който господин Санчес действа, за мен не е правилен, не е реден. И една титла не може да бъде отнемана еднолично по този начин, тъй като тя е спечелена и за нея са гласували и тя е избрана от многочленно жури, а не авторитарно“, коментира Мира Матеева, организатор на конкурса „Мис Варна“.

Вчера собственикът на марката и организатор на конкурса Гаел Бонел Санчез обяви решението да отнемат титлата на красавицата с българо-украинско потекло с официално съобщение в профила си във Фейсбук.

Той посочи, че решението му да отнеме на Елизабет короната на Мис България е заради нейни дейности, които са в разрез с ценностите на организацията. „Това решение е взето поради неспазване на задълженията на госпожица Кравец и нейно участие в дейности, които противоречат на ценностите на организацията Мис България“, пише в изявлението на Санчез.

Той не назова конкретната причина за тази крайна мярка, но посочи, че тези нейни дейности са накърнили имиджа на националния конкурс за красота, увредили са престижа и репутацията му.

„Госпожица Кравец не изпълни задълженията, налагани от дадената й титла“, гласи още изявлението.

„В резултат на това организацията Мис България понесе щети, накърняващи нейните бизнес отношения, както с дългогодишни партньори, така и с нови такива“, заяви още Санчез снощи.

Той допълни, че считано от 3 юни Елизабет Кравец няма право да ползва търговската марка Мис България в социалните мрежи, в комуникацията и във фактурите си.

Първата подгласничка Илияна Борисова ще поеме короната от Кравец и ще изпълнява отговорностите, които произтичат от титлата, като Санчез коментира, че й имат пълно доверие.

„Ние разбираме, че това решение може да изненада мнозина. Уверяваме ви, че то не е взето с лекота“, казва още организаторът на конкурса.

„Господин Санчез е инвестирал значително, за да укрепи престижа на този конкурс за красота, който донесе признание на гопожица Елизабет Кравец. За съжаление, тя се възползва от тази възможност без да вземе предвид организацията и нейните ценности“, пише още шефът на конкурса.