Ето го Златан Миланов – джигитът, който едва не уби полицай след гонка в Бургас

Златан Миланов – джигитът, който в петък срещу събота едва не уби полицай при гонка в Бургас, току-що бе конвоиран до Районния съд, където в този момент се гледа мярката му за неотклонение.

Прокуратурата го иска за постоянно в ареста, тъй като е извършил дръзко престъпление и има реална опасност да се укрие. Почти сигурно молбата ще бъде удовлетворена, защото случаят потресе със своята арогантност цяла България.

Припомняме, че 24-годишният мъж помете с висока скорост полицейски патрул на Пето РУ Бургас, след което командир Иван Панчуков изпадна в безсъзнание и по спешност бе приет в болница. В първите часове имаше опасност за живота му. Лекарите вече го стабилизираха и предстои скоро да го изпишат.

Днес станаха ясни и подробности за случая.

Оказва се, че Златан е имал причина да избяга от полицейската проверка – той е бил без книжка, която му е отнета заради отказ да даде проба за наркотици, имал е условна присъда, а освен това колата му не е била регистрирана. Според свидетелски показания пък самият той малко преди инцидента е употребил лека дрога.

Заради това не се подчинил на полицейската палка, последвала гонка по улиците, включително и по тесни улички в ж.к.“Славейков“, през цялото време той е карал старият си Голф 3 с много висока скорост. Според разследващите  умишлено е причинил сблъсъка с полицейския патрул, след което умрял от страх, зарязал колата и гаджето си в колата и тръгнал да бяга в неизвестна посока.

Златан, който е от София, се е укривал на неизвестно място 5 дни, след което вчера сам се предал на органите на реда. Ако бъде доказан умисъл в действията му го грозят от 3 до 12 години затвор.