спортен канал
спортен канал

Фалстарт за платения спортен канал

Само един оператор го предлага, феновете бесни

Новият спортен канал „Диема Спорт“, по който ще се предават 5 от 6 мача от „А“ група и мачовете за Купата на България, тръгна с противоречив старт.

Първите двубои по кодираната телевизия са днес. Те обаче няма да може да се гледат от огромен процент фенове, дори и ако искат да си платят таксата от 3,96 лева на месец. Причината е повече от прозаична – до края на петъчния работен ден само един доставчик на цифрова телевизия бе сключил договор в „Нова Броудкастинг груп“, който му дава право да предлага пакета на зрителите.

Така единствено абонатите на „Близу“ се очаква да могат да гледат пряко днешните мачове, а от Нова ТВ обещаха съвсем скоро услугата да е достъпна и за останалите големи доставчици на телевизия. „Това е несериозно. Толкова приказки и сега – греда. Готов съм да си плащам, за да гледам мачовете, а се оказва, че няма кой да ми вземе парите“, бесен бе запалянко.

В същото време от ЦСКА и „Левски“ официално внесоха в БФС общо писмо, с което призовават за промяна в разпределението на телевизионните права. Двата столични гранда призовават за диалог и при негативен развой са готови на крайни мерки. Припомняме, че само преди ден босът на „Левски“ Тодор Батков се закани да спре телевизионните камери от новия сезон, като с подобен драстичен ход плашат и от ЦСКА.