Гавра: Крокодилче със залепена уста забавлява в Слънчака (СНИМКА)

Туристи са подали сигнал за екзотично животно, което според тях прилича на малък алигатор, със залепена уста, използвано като атракция за снимки в курорта „Слънчев бряг“.

Това съобщи БТА, като се позова на Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР-Бургас.

Изпратен е полицейски екип на мястото, където са забелязани млад мъж и жена да предлагат животното за снимки. Те не са открити.

Проведени са разговори с директора на Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите в Бургас Павел Маринов. Предприети са съвместни активни действия.

При установяване на мъжа и жената, ще бъде изискан документ за внасянето на животното в България. В случай че такъв не бъде предоставен, то ще бъде конфискувано, уточнява за БТА Рандева.

Според зоозащитници, да се предлагат животни, които са влезли в България с цел ползване за атракция, е нехуманно.

Вчера във Фейсбук страницата на НПО портала „Любов за Животните“ България се появи информация, че в центъра на Слънчев бряг е забелязано малко крокодилче в ръцете на момиче от ромски произход.

Животното изглежда упоено, със залепена уста, жестока атракция за да се печелят пари, всеки го докосва, то стои безпомощно в най-голямата шумотевица и навалица от хора, дори не реагира. – Така е описана ситуацията от свидетел на случващото се.

Подаден е бил сигнал на 112, но независимо от бързата реакция на полицията, групата с крокодилчето изчезва преди идването на служителите на реда.

„Приятели на животните, подавайте сигнали всеки път когато видите подобни неща, полицията е длъжна да проведе разследване, ако има подаден официален сигнал!“, апелират в НПО портала.