ГДНП има нов началник – разузнавачът Калоян Милтенов

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Калоян Милтенов е назначен за заместник-директор на ГД „Национална полиция“. В неговия ресор ще са Охранителна и Пътна полиция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Милтенов поема поста от колегата си старши комисар Борислав Муеров, който навърши възраст за пенсиониране. Муеров беше награден от вътрешния министър за дългогодишната си служба и професионално изпълнение на задачите в системата на МВР.

Милтенов бе шеф на Столичната дирекция на вътрешните работи от средата на 2021 г. до началото на юни 2023 г., когато изненадващо подаде оставка от поста и реши да напусне дирекцията. „Искам да потвърдя, че той е изключителен професионалист, и ще направя всичко възможно той да остане в МВР и да бъде част от моя екип“, заяви тогава министър Калин Стоянов.

Милтенов започва работа като разузнавач в системата на МВР през 1999 г. В следващите години заема последователно ръководни длъжности в системата – началник на група и началник на сектор „Икономическа полиция“ в Първо РУ, началник на сектор в отдел „Противодействие на икономическата престъпност“ – СДВР, заместник-началник, по-късно и началник на Трето РУ в София, началник на Първо РУ в София.

От 14 октомври 2019 г. е назначен за директор на ОДМВР – Ямбол, а година по-късно – за зам.-началник на отдел „Икономическа полиция“ в ГДНП. От юни 2021 до юни 2023 г. е директор на СДВР. Награждаван е многократно за професионалната си работа.