Шефът на общинския съвет Цветомир Петров (с вратовръзката) и районният кмет Димитър Петров дадоха брифинг на мястото на бъдещия паркинг

ГЕНИИ: Сметище във „Факултето” става паркинг за конфискувани коли

Столичният общински съвет се готви да предостави безвъзмездно на СДВР за срок от 10 г. незаконно сметище в столичния квартал-гето „Факултета“. Теренът е с големина от 16 дка и ще бъде използван за паркинг на конфискувани от полицията автомобили на хора, които са употребили алкохол и наркотици.

Шефът на общинския съвет Цветомир Петров от групата на ПП/ДБ/“Спаси София“ и кметът на район „Красна поляна“ Димитър Петров дадоха брифинг на място. Те поясниха, че с това решение се постигат две цели- простанството да се изчисти, което ще се извърши от Столична община, и повече да не се превръща в бунище, тъй като занапред ще бъде под постоянното наблюдение на полицията. Докладът по стартиране на процедурата по прехвърляне на имота на СДВР ще бъде гласуван на сесията на СОС на 16 май.

„Намираме се на едно незаконно сметище- един проблем, който от години е занемарен от предишното управление на Столична община. Сега с едно действие решаваме няколко проблема. Съгласували сме идеята с МВР и те стоят зад нея, тъй като огромна част от иззетите автомобили стоят пред районните управления. Мястото тук е подходящо да им се даде поради няколко причини – всекидневно тук се горят отпадъци, целият пушек влиза в „Красна поляна“ и в цяла София.

Правейки тук такъв паркинг, ще решим проблема с незаконно иззетите автомобили и ще престане да съществува незаконното сметище. Ще поставим осветление, всеки ден ще има и полиция, така че с едно действие решаваме няколко проблема“, коментира председателят на СОС.

Автомобилите ще бъдат превозвани през улица „Несебър“, допълни кметът на „Красно село“. Ще бъдат предприети действия за облагородяване на терена и на инфраструктурата.