Георги Георгиев: Имам много работа, няма да се боря за кмет на София

Шефът на Столичния общински съвет няма да се кандидатира за кмет. Това обяви самият Георги Георгиев в предаването „Денят започва“ по БНТ.

„Такива разговори не са водени. Смисълът за мен е да бъда избран от гражданите, за да свърша нещо“, категоричен бе той.

„Длъжни сме да правим всичко възможно София да расте, но да не старее. Столична община има нужда от постоянна поддръжка. Резултатите са удовлетворяващи за всички“, заяви Георгиев.

„Всички колеги, освен Борис Бонев, подкрепихме най-мащабната инвестиционна програма за изграждане на тротоари в София. Създадохме много ясна верига за отговорност, за да няма ремонт на ремонта. Една трета от парите се предоставят за пряко управление на районните кметове“, каза още той.

„Рано е да говорим за кампания за местния вот. Ние имаме много текуща работа. Избрани сме от гражданите да решаваме проблеми, които възникват ежедневно“, поясни Георгиев.

„52 км метро, подземен цял град, не се гради лесно. Надявам се наша голяма гордост да бъдат тротоарите, обновяването в кварталите. Създадохме програма, по която вече пет спортни обекта се изграждат в София със средства на спортни клубове и федерации“, разкри шефът на СОС.

По думите му достъпът до тези съоръжения е безплатен. Той заяви, че предстои да бъде разкрита нова спорта зала в столицата. Тя ще бъде най-голямата зала в столицата. Инвестицията е на стойност 13 млн. лв., а площта е близо 7000 кв.м.

„В четвъртък гласуваме проекта. Срокът за проектиране а 7 месеца, а за изпълняване – 24 месеца“, каза Георгиев.