Гешев дава на съд Никола Минчев и Бойко Рашков

Бившият главен прокурор Иван Гешев е дал на съд за клевета зам.-председателя на парламента Никола Минчев и депутата от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Бойко Рашков.

Това се разбира от съобщение на Гешев до медиите. Но не става ясно конкретно за какви техни провинения идва реч.

Ето какво пише Гешев без редакторска намеса:

„Както обещах, предадох на съд за престъплението „клевета“ поредните си абонати – заместник председателя на Народното събрание Никола Минчев и бившия министър на вътрешните работи, а сега депутат Бойко Рашков. Надявам се, че съвсем скоро още една сериозна сума ще отиде за подпомагането на децата в неравностойно положение. Тези хора са толкова „бедни“, че имат само пари. И само от това ги боли.

Съзнателно изчаках да отмине денят на гибелта на Апостола на българската свобода Васил Левски. Защото изпитвам срам в какво са превърнали заветите му и какви хора позволяваме да управляват и унижощават България. Родината, за която той и хиляди други дадоха живота и кръвта си. „Дела трябват, а не думи“ – казва Апостолът. А къде са сега делата в полза на Отечеството? Няма ги. Има само думи, думи, думи… При това лъжливи. И зад тях прозират две неща – нагла кражба и национално предателство.

Затова мисля, че е крайно време да се върнем съм корените и традициите си, и да разпалим искрата на българската сила и дух. А тях още ги има, въпреки че полагат всички усилия да ги угасят. Аз обаче постоянно виждам тази сила – при срещите си с хората в цялата страна. И затова с колегите ми от Граждански блок ще продължим. Защото мислим като Стамболов.
„И за опашката на Дявола ще се хванем, но ще изтеглим България.“