Гешев: Не познавам Нотариуса. Призовавам да направят комисия и за Алексей Петров

Бившият главен прокурор подаде жалби срещу Атанас Славов и Емануил Йорданов за клевета

„Не познавам Мартин-Нотариуса. Освен че не съм ходил в този клуб, от 7-8 години съм с охрана от НСО. Има определен списък на местата, на които съм ходил. Призовавам да направят комисия и за Алексей Петров. Не правят, защото не е безопасно. Мартин-Нотариуса е един треторазряден измамник и е безопасно да си говорят всякакви глупости. Затова направиха комисия – за да си правят политически фойерверки. Да направят и за Къро комисия, и за Петьо Петров“.

Това каза бившият главен прокурор Иван Гешев пред журналисти.

„Четири години съм поддържал изключителна хигиена на контактите си и не съм ходил абсолютно никъде, включително с децата си, освен в станциите на прокуратурата“, допълни Гешев.

 

Той коментира твърденията за списък с имена на магистрати с карти в частния клуб на Мартин Божанов-Нотариуса.

„Ако този списък е същият, който виждам в сайтове, най-вероятно някой депутат си го е написал, пуснал си го е сам и си го чете сам в Народното събрание. Като гледам имената, списъкът е направен само да дискредитира определен кръг хора. Те съсипаха правосъдието, овладяха го политически и сега сме на ниво престъпност от 90-е години“, посочи бившият главен прокурор.

Иван Гешев входира две жалби срещу правосъдния министър Атанас Славов и срещу бившия вътрешен министър Емануил Йорданов за клевета. Предявил е и граждански иск за 20 000 лв. и по двете дела.

 

„Мислех да предявя граждански иск за 30 сребърника, но нямаше да го разберат. Тези хора ги боли само когато усетят някакъв удар по джоба. Директно съм декларирал в жалбите си, че сумата, която се присъди по гражданския иск за причинените ми вреди ще даря на деца в неравностойно положение. Както се казва в една песен „Няма такава държава“, ние ставаме може би единствената страна в ЕС, където съдят за клевета министър на правосъдието. Ето това е съдебната реформа на министър Славов – да говориш лъжи по телевизията. Представете си какво правим със законите и всичко друго и доколко може да се вярва на тези политически боклуци в Народното събрание“, коментира Гешев.

Той каза, че за момента не смята да съди за клевета и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, тъй като думите му: „Има едно име, което излиза „пред скоби“ и в двата кръга и това е на бившия главен прокурор (Иван Гешев), той е свързан и с двата кръга около Петьо Петров-Петьо Еврото и Мартин Божанов-Нотариуса“ не представлявали клевета.