Гешев няма да се яви пред временната комисия за Нотариуса, щял да пътува

Бившият главен прокурор изиска нова покана за след 10 април, защото щял да задава въпроси и да ''бъде интересно''

Бившият главен прокурор Иван Гешев няма да се яви на утрешното заседание на временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, по-известен като Нотариуса. 

В изявление до медиите Гешев уточнява, че е получил поканата за утрешното заседание още на 28 март, но че заради „отдавна планирано пътуване извън България“ няма да може да присъства. Изслушването е насрочено за 14 часа в сградата на Народното събрание.

„Радвам се обаче, че най-накрая все пак се осмелиха да ме поканят там – крайно време беше. Има много лъжи, които бяха изречени и те трябва да бъдат изобличени. Затова очаквам нова покана. Искам те да ме питат и аз да ги питам. Ще бъде интересно“, пише бившият главен прокурор.

Освен Гешев на утрешното заседание е поканен и изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов, както и предшественика на Гешев – Сотир Цацаров, който бе на поста главен прокурор от 2012 до 2019 г. Според програмата на временна комисия тримата трябваше да дадат информация за данни за групи на влияние в прокуратурата в съотвения период. Засега Сарафов и Цацаров не са отговорили на поканата за изслушване.