Главчев отказа среща с президента, чака да го назначи за МВнР министър

Служебният премиер Димитър Главчев няма да отиде днес, както се очакваше, на среща с президента Румен Радев, за да обсъдят смяната на министри. Това съобщи правителствената пресслужба.

Вместо това Главчев ще изпрати официално в президентството предложение за смяна на служебния външен министър Стефан Димитров и предложение за избирането на самия Главчев като министър на външните работи.

Оттам нататък вече решението ще е на президента.

Служебният премиер още преди два дни се самопредложи за външен министър, като потвърди, че предложеният от самия него Стефан Димитров не се ползва с доверието му. Сега вече той издига писмено и официално кандидатурата си, според правителственото прессъобщение. Самият Румен Радев реагира доста хладно на изказаното гласно от Главчев предложение да се нагърби и с МВнР, като добави, че премиерът трябва сериозно да си помисли по въпроса.

Днес Главчев трябваше да обсъди с Румен Радев и освобождаването на още един нарочен от него за смяна министър – този на земеделието Кирил Вътев. За него обаче има готов заместник – шефа на фонд „Земеделие“ Георги Тахов.