ГНУСНО: Шефът на фонд „Култура“ е „Кралицата“ в гей сайт! Сава Драгунчев раздал 2 млн. на извратени дружки

Шефът на Национален фонд „Култура“ Сава Драгунчев се подвизава с профил „Кралицата“ в една от популярните гей мрежи за поръчков екстремен секс. Това разкри журналистът и фотограф Виктор Димчев в профила си във фейсбук.

„Това е шефът на НФК. Това е човекът, който харчи парите за култура на страната. Профилът му в една от популярните гей мрежи за поръчков екстремен секс е „Кралицата“. Има активни регистрации в поне три други мрежи за гей контакти, които ползва/обслужва ежедневно в работно време.

Много мила девойка, по сведения на информатори. Да си знаете кой разпределя порциите в културата след „промяната“. В сравнение Ахмед Доган ми изглежда като небесен ангел. Само за последната година, „Кралицата“ е раздал на гей дружинки повече от 2 млн. лева. За „култура“, пише Виктор Димчев.

Според отчета на фонд „Култура“, публикуван през март тази година, държавно финансиране е получил проект, част от който е шоу с бинго игра, водено от три драг кралици. Програмата е адресирана до посетители на възраст 18+. Сумата в размер на 93 248. 04 лева, е получена от фирмата „Сингъл Степ“ ЕООД, която представлява организацията The Steps.

В бар The Steps, зад която стои „Сингър Степ“ се организират т.нар. партита с драг кралици, в които хомосексуални, травестити, би или транс мъже играят в женски образи. Фондацията е кандидатствала с проект по „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации.”

„Звездното Драг трио, което ще ни забавлява до скъсване и ще ни изпоти от удоволствие са сексапилната пума Пина, горещата Малина и най-свежото и изкусително бижу Емануела!”, така организаторите рекламираха последното драг шоу, проведено на 26 март. Самите организатори изрично уточняват, че проектът е реализиран с подкрепата на Национален фонд „Култура” – това е задължително условие, когато даден проект получи финансиране оттам.

След като гръмна скандалът Министерството на културата начело с Найден Тодоров назначи проверка. Финансирането се извършва по времето на служебния министър на културата Велислав Минеков. Директор на НФК тогава е Мирена Танева, а парите са дадени в мандата на наследника ѝ актьорът ученик на Стефан Данаилов Сава Драгунчев, който заема поста и до сега.

Драгунчев беше сред кандидатите за директор на Народния театър на последния конкурс, спечелен от режисьора Васил Василев. Студентът на Ламбо зае поста и.д. директор на НФК със заповед на скандално известния министър на културата от Продължаваме промяната Атанас Атанасов. Сега стана ясно, че протежето на Просто Наско се подвизава с псевдонима „Кралицата“.