Годеницата на един от задържаните за контрабанда: Не виждам нищо лошо в това хора да се снимат с други

Служебният кабинет предложи на президента да освободи главния секретар на МВР Живко Коцев. На този фон, сигналът на бившия премиер Николай Денков срещу и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов е препратен на разследващата го Даниела Талева.

Годеницата на един от задържаните за контрабанда разказа, че бъдещият ѝ съпруг Стефан и баща му Марин Димитров са съдействали на службите при акцията миналата седмица.

„След голямо претърсване, задържаха Стефан, след което разбрах, че Марин Димитров е бил също задържан. Изпаднах в голям стрес, тъй като знам, че Стефан не е в перфектно здраве. След това научих, че те са ги откарали”, разказа Виктория.

По думите ѝ Стефан и баща му дори сами са дали на разследващите и паролите за отключването на телефоните им. Смята, че в изтеклите снимки на двамата мъже с главния секретар на МВР Живко Коцев и с бившия вътрешен министър Бойко Рашков няма престъпление. „Мислите ли, че ако някой иска да крие нещо и се притеснява, ще държи тези снимки в телефона си. Още, когато полицаите влязоха, ние предадохме телефоните и съдействахме за кода и отключването им. Няма нещо, което искаме да скрием”, подчерта годеницата на един от задържаните.

И казва, че семейството ѝ се използва за политически игри: „Не искам да бъдем използвани като средство за политически игри. Да, появиха се снимки. Аз не виждам нищо лошо в това хора да се снимат с други. Всичко ни взеха, абсолютно нищо не крием”, каза още Виктория.

На въпрос на NOVA дали приятелят ѝ Стефан е „кадрувал” в митниците и МВР, тя отговори: „Мислите ли, че едно момче на 30 г. може да раздава постове в тази държава. Той винаги е имал склонността да преувеличава нещата”.

От събота Марин Димитров е в „Пирогов”. „Нямам информация за него. Единствено влизат и излизат някакви полицаи с доста грубо отношение. Искам да разбера какво се случва с този човек, той е сам. Той е вдовец”, посочи Виктория.

Другите двама обвинени с него – синът му Стефан и шефката на митниците Петя Банкова, са в ареста.

Междувременно пред Министерския съвет се провежда протест на гражданското движение БОЕЦ. Недоволството е под надслов „Оставка на Главчев и Калин Стоянов за честни избори”.