Голямо количество хероин задържаха на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ)

Над 400 кг хероин бяха задържани на граничен пункт „Капитан Андреево“. Наркотикът е открит в турски тир, пътувал за Румъния.

Хероинът е бил пресован на ленти, залепени за матраците и много трудно е бил уловен от рентгена. Поставянето му в матраците е било фабрично. Шофьорът на превозното средство е на 63 г.

Има повдигнато обвинение. Цената на хванатата дрога се оценява на над 16 милиона лева. Това е рекордно количество хероин, залавян в тир, каза Иван Стоянов, окръжен прокурор на Хасково.

 

 

Камионът е пътувал от Иран през Турция,  България за Румъния. По документи и тирът е превозвал матраци. Влизайки на „Капитан Андреево“, шофьорът декларира превозваната стока.

 

 

По метода анализ на риска с проверка с рентгена се установяват необичайни плътности в матраците о е предприета в физическа проверка на камиона.

 

 

Така в самите са открити матраци общо 156 спални матрака  за легла – между горния и долния дунапрен са открити 618 полиетиленови ленти, пълни с кафяво прахообразно вещество, което на първоначално наркотест е реагирало на хероин.

 

Снимка: bTV