Горчиво: ПП и ДБ се сгодиха за вота

Лидерите на партиите в коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ подписаха официално споразумението за съвместното явяване на парламентарните избори на 2 април.

Подписи под споразумението сложиха Кирил Петков и Асен Василев за Продължаваме Промяната, Христо Иванов за „Да, България“, Атанас Атанасов за „Демократи за силна България“, Владислав Панев и Добромира Костова за „Зелено движение“.

Коалиционните партньори се съгласяват да обединят сили в постигането на една обща цел: развитие на България като справедлива държава с конкурентна иновативна икономика, висок стандарт на живот и намаляващо неравенство

„Поемаме ясен ангажимент заедно да продължим демократичната промяна и да работим за изграждане на истинско модерно управление. Наша обща отговорност е да осигурим ясна посока за развитие и да направим следващите конкретни стъпки за реформиране на институциите, за да върнем доверието на гражданите и да модернизираме страната“, се казва в декларация, която оформя принципите и целите на коалицията.

Във вторник (14 февруари) в 11 часа коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще внесе в ЦИК документите за регистрация за изборите.