Григор Димитров получи предложение за брак в Австралия

Дама от публиката беше разгънала българското знаме, върху което бе написала на английски - "Омъжи се за мен, Григор"

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров получи предложение за брак на корта в Бризбейн, Австралия. Това се случи след победата му над местния тенисист Ринки Хиджиката в 1/4-финалите на турнира от сериите АТР 250 тази сутрин.

Димитров, който има титла в Бризбейн от 2017 година и два финала, може да се изправи срещу легендата Рафаел Надал, ако испанецът победи австралиеца Джордан Томпсън по-късно днес.

Дама от публиката беше разгънала българското знаме, върху което бе написала на английски – „Омъжи се за мен, Григор“. Това бе прието с усмивка от Димитров, който определено е един от любимците на женската аудитория на тениса.

„Има много неща, които ти минават през главата, особено след периода на подготовка. Опитах се да бъда концентриран и да не мисля прекалено напред“, заяви Димитров в интервюто си на корта веднага след победата.

„Усещането не беше като за край на миналата година, а продължение на това да правя правилните неща и да печеля повече мачове. До момента серията е добра и продължавам да се подобрявам. Определено, когато намериш добър ритъм на играта, да сервираш и да използваш правилните елементи от играта, това ти помага страшно много. Когато се движа добре, нещата се получават“, добави българският тенисист.

„Трябваше да балансирам при тренировките и почивката. Вече трябва да правя някои неща различно. Използвам опита си, тялото ми се усеща добре и чувствам повече свобода на корта“, каза още Григор Димитров

Попитан за многобройните български фенове на трибуните, както и изписаното на едно от българските знамена предложение за брак, Димитров отговори: „Навсякъде, където и да отида подкрепата е невероятна. На всеки континент виждам българските флагове и това е нещо много специално за мен. Искам да поздравя и австралийските ми почитатели, които също са важни за мен.“

В другия полуфинал на турнира в Бризбейн ще се срещнат поставеният под номер 1 в схемата датчанин Холгер Руне и руснакът Роман Сафиулин.