Григорова: 15 флашки от местния вот ги няма, гласове от тях не са преброени

Много хора имаме съмнения в машинното гласуване. Никъде в ЕС не се гласува така, заяви общинският съветник от БСП

15 флашки, които трябва да се сравнят с протоколите от машинния вот на местните избори през октомври 2023 година липсват. 

Това заяви пред bTV общинският съветник Ваня Григорова. Според нея много хора се съмняват в машинното гласуване. „Никъде в ЕС не се гласува така. Представете си какво може да се направи с една флашка“, каза Григорова.

Тя твърди, че на балотажа на кметските избори миналата година, когато Григорова и Васил Терзиев се изправиха един срещу друг, 15 флашки въобще не са били предадени на вещите лица.

„Флашките се сравняват с протоколите от машинния вот. 15 флашки ги няма, не съществуват. Тези гласове не са преброени“, заяви Ваня Григорова.

По думите не помни друг път да е имало толкова малка разлика между двама кандидати на балотаж на кметски избори.

„Имаме огромен проблем и не бива да си затваряме очите на него. Имаме едни протоколи които се различават с официалните резултати. Имаме липсващи флашки. Така са били скрити всички доказателства как са гласували всички избиратели в тези 15 секции“, каза Ваня Григорова.

Според нея за това са виновни „Продължаваме промяната – Демократична България“, а не Централната избирателна комисия.

На 15 март ще е следващото заседание на Административния съд – София по жалбата на Ваня Григорова срещу решението на Столичната избирателна комисия, с което за кмет беше обявен Васил Терзиев. Дотогава 1639-те протоколи от изборите в столицата би трябвало да бъдат разгледани.