Херо Мустафа загази, България ще й се струва рай

Херо Мустафа загази – Горната камара на американския Конгрес одобри номинацията на бившия посланик в България за посланик в Египет навръх войната на Израел срещу „Хамас“, съобщи в. „Ал Ахрам“.

По време на изслушването ѝ в Сената през октомври Мустафа приветства ключовата роля на Египет за сдържане на настоящия конфликт в региона, отбелязва изданието.

„Както Египет, така и Съединените щати се стремят да защитят американските граждани, да осигурят незабавно и безусловно освобождаване на заложниците, да предотвратят страданието на цивилни граждани и да спрат разширяването на конфликта“, заяви дипломатът

Херо Мустафа изтъкна, цитирана от БТА, че посолството на САЩ в Кайро трябва да има „много, много активна роля“ в дипломацията между правителството на египетския президент Абдел Фатах ас Сиси и други регионални играчи по отношение на войната между „Хамас“ и Израел.

Мустафа, която е с кюрдски произход, беше номинирана от президента Джо Байдън да оглави американското посолство в Египет през март т.г. Позицията е свободна от 2022 година.

Преди това тя бе посланик на САЩ в България.