Както се очакваше, ГЕРБ отново провали опитите да се промени решението за Панаира в полза на Георги Гергов

Хората на Бойко в Пловдив пак обслужиха Георги Гергов

И двата опита днес да се проведе „поправителна“ сесия на Общинския съвет в Пловдив, на която да се промени предизвикалото протести решение за собствеността на общината в Панаира, се провалиха. Кворум нямаше нито в 9:00 часа, нито час по-късно, съобщи пловдивският сайт „Под тепето“.

За пореден път в заседателната зала нямаше нито един представител на ГЕРБ и Автентична лява БСП (съветници, разжалвани от ръководството на партията именно заради Гергов). Присъстваха всички, които се опитват да спрат решението – „Демократична България“, „Кауза България“, „Съюз за Пловдив“, част от съветниците от ЗС, на ВМРО и независимите група Слави Георгиев и Георги Величков.

Днес съветниците трябваше да обсъждат изменение на решението от 19 декември, с което представителят на общината в дружеството „Пълдин Туринвест“ бе упълномощен да гласува за увеличаване влиянието на бизнесмена Георги Гергов в него.

Сутринта обаче на работа се явиха само 19 от 51 съветници, а на последвалия опит да се свика нова сесия в 10:00 часа към първоначалната група се бяха присъединили само още двама общинари.

За днес се очаква и свикване на общо събрание на „Пълдин Туринвест“, на което ще бъде прокарано увеличаването на капитала в полза на Гергов. Решението предизвика протести в Пловдив и привлече вниманието на депутатите от региона. Днес също е планиран протест – за 13:00 ч. пред хотел „Санкт Петербург“.