Хванаха над 130 кг марихуана на „Тракия“, задържани са българин и македонец

В акцията участвали ГДБОП, ДАНС и ОДМВР-Пловдив

ГДБОП, ДАНС и ОДМВР-Пловдив задържаха над 130 кг марихуана на АМ „Тракия“ край Пловдив късно снощи. Задържани са двама души – българин и македонец, съобщиха на брифинг от прокуратурата.

Сигнал за престъплението бил подаден в ДАНС, но още преди то да бъде извършено. Гласял, че предстои неизвестни по вид наркотици да бъдат прекарани от Западна Европа към Турция. Марихуаната била разпределена в найлонови пликове, които били вакуумирани. Пакетите били скрити в 24 кашона. Първоначално шофьорът казал, че превозва обувки, а по-късно заявил, че не знаел какво има в кашоните.

Акцията продължила и към София. Там полицаите претърсили камион. Имало данни, че именно от него е натоварена дрогата. В него нямало други наркотици, но са иззети други доказателства. В столицата е задържан българинът, който е на 43 години. Той е роден във Враца, но с постоянен адрес в София.

Ще бъдат повдигнати обвинения на двамата арестувани. Наказанието предвижда от 5 до 15 години затвор, тъй като превозваната марихуана е в особено големи количества, а при македонския гражданин е налице и рецидив. 47-годишният гражданин на Северна Македония е бил осъждан и преди.