И.ф.прокурор №1 Борислав Сарафов осъмна в Израел

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов е на работно посещение в Държавата Израел. Визитата е по покана на Министерство на правосъдието на Израел и ще се осъществи съвместно с ръководители и висши представители на прокуратури от страни-членки на Европейския съюз, Съединените щати и др., съобщават официално от държавното обвинение.

Предвидени са работни срещи с главния прокурор на Израел Гали Бахавар-Миара и с държавния прокурор Амит Айсман, както и с други ръководни представители на израелската прокуратура и службите за сигурност.

Сред основните теми на разговорите ще са съвместните усилия на международната общност по противодействие на тероризма, разследването и изправянето пред органите на правосъдието на извършители на терористични актове, тяхното финансиране и организиране. Участниците в дискусиите ще отдадат почит към жертвите на терористичните атаки, осъществени от 7 октомври 2023 г.

В рамките на двудневното посещение и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов ще има среща и с представители на българската общност в Държавата Израел.