И Кирил Петков лъсна на снимка с един от арестуваните за контрабанда

Снимка на съпредседателя на ПП Кирил Петков с един от обвиняемите по делото за организирана престъпна група и контрабанда Стефан Димитров се появи във Фейсбук. Вече изтекоха снимки на Димитров с главния секретар на МВР Живко Коцев, директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова, бившия вътрешен министър Бойко Рашков, бившият министър на туризма Николина Ангелкова.

Софийският градски съд остави в ареста директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова и Стефан Димитров. По време на заседанието стана ясно, че Петя Банкова и Стефан Димитров са заснети заедно от охранителна камера на петзвезден хотел край Правец, както и че са се срещали с главния секретар на МВР Живко Коцев. В разпитите си Банкова е отрекла да се познава с Димитров, но записа от охранителната камера показва, че те са се срещали. Съдът подчерта, че митническата шефка е излъгала.

Банкова и Стефан Димитров са обвинени за участие в организирана престъпна група. Сред задържаните е и Марин Димитров, баща на Стефан Димитров. Непосредствено преди заседанието обаче му прилошало и е откаран в „Пирогов“, съобщи съдът.

На друга снимка от летище София се вижда как Коцев показва скъп часовник за 50 000 лв., който му е подарен от Стефан Димитров. Той е в компанията на бившия министър на туризма Николина Ангелкова. Тя също се оправда, че не е знаела нищо за дейността на групата.

Освен снимките в медиите изтече и протокол от разпита на главния секретар на МВР Живко Коцев. „Марин и Стефан ме запознаха с „Паскал“, знаех, че са контрабандисти и кадруват в митниците през Петя Банкова“, казва Коцев. Паскал е прякорът на Николай Николов, издирван от МВР за участие в организираната престъпна група за контрабанда заедно с шефката на митниците, Стефан и Марин Димитрови.

„Гостувал съм на техни лични или семейни тържества, както и те са гостували на мен, съответно сме си разменяли подаръци“, признава главният секретар на МВР.

„В един по-късен етап, когато вече познавах и сина на Мартин – Стефан Димитров научих, че те имат приятелски отношения с г-н Бойко Рашков Продължително време съм имал служебни отношения с г-н Рашков, посещавал съм неговия дом и там съм виждал Марин и Стефан“.

„Моята лоялност към г-н Бойко Рашков е основната причина да поддържам контактите си с Марин и Стефан“, е оправданието на главния секретар на МВР Живко Коцев пред разследващите.