София филм фест
София филм фест

И паметникът на Съветската армия на „София филм фест“

Документален филм за надраскания с графити паметник на Съветската армия ще можем да гледаме на „София филм фест“. Лентата се казва „В крак с времето” и припомня разкрасения монумент, в който руските войници бяха превърнати в американски супергерои. Филмът е част от документалната програма на фестивала и може да се гледа на 13 и 15 март в Дом на киното.

На фестивала ще видим десетки нови български документални ленти. Наред с филма за Стоичков на Борислав Колев, който ще гледаме на 18 март в НДК, „София филм фест“ ще покаже и редица други нови български творби. Ще видим лентата „Волни до гроб”, която разказва за едно музикално пътешествие на група „Ревю” и Денис.

В програмата е включен и „Град на мечти” – филм за Димитровград и неговата еволюция от първия социалистически град до Мека на поп-фолка. Георги Тошев пък ще покаже своята лента, посветена на Емир Кустурица. Тя се казва „Балкански хулиган” и можем да я гледаме днес от 15,30 в Дом на киното. На 16 март на същото място пък ще бъде излъчена документалната лента „Резерват „Северозапад”, посветена на специфичния колорит на Северозападна България.