И Радомирско пламна – пожар захапа 50 дка гори

Близо 50 декара гори са обхванати от пожар по пътя за хижа „Орлите“ в планината Голо Бърдо над Радомир. Огънят е локализиран. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Огънят е локализиран.

Сигналът за инцидента е подаден около 20:30 часа в сряда в оперативния център при Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Перник.

В дейности по овладяването на огнената стихия са участвали три пожарни автомобила от РДПБЗН – Перник и десет горски служители.

В тъмната част от денонощието е било осигурено дежурство от един пожарен автомобил с трима пожарникари от Радомир и горски служители.

Днес се очаква да бъде извършен обход и при отпадане на необходимостта от продължаване на дежурството екипите ще бъдат освободени, съобщиха от ГДПБЗН.

Преди дни, отново в участък от планината Голо Бърдо над Радомир имаше пожар, при който изгоряха близо 50 декара гори и 30 декара сухи треви и храсти. Причината за възникването на огъня все още не е установена.

Общо 157 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Пожарникарите са реагирали на 193 сигнала за произшествия.

С материални щети са 20 пожара, седем от които са били в жилищни сгради.

Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции, от които две при катастрофи.

За денонощието има един пострадал при пожар. В 18:09 часа на 23 август е получено съобщение за пожар в сухи треви и храсти в изоставен двор в град Николаево, област Стара Загора. Пострадалият е мъж на 40 години. Вследствие на пожара той е с изгаряне в областта на краката от първа степен. Прегледан от екип на Спешната помощ в Гурково и е освободен за домашно лечение.