Идват водолазите: Последни новини от апокалипсиса в Царево

Обходите на територията на цялата Община Царево продължават, нямаме сигнали за бедстващи хора, съобщи пред журналисти в Царево директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас Николай Николаев.. От снощи сме започнали отводнителни дейности. Повечето екипи на пожарната ще се занимават с отводняване, отколкото с евакуация, каза той.  

По думите му екипи в Царево вече са получи помощ от Стара Загора – хидромоторни помпи.

„Имаме подготвени водолази и техника. В момента, предвид това, че отново вали, ще извикаме допълнителни сили от съседните области, ако се наложи. В момента се прави оглед на разрушения мост за село Варвара. По късно днес ще стане ясно колко време ще отнеме възстановяването му“, каза той. 

До труднодостъпните райони местните екипи на пожарната, полицията и жандармерията стигат с амфибии, стана известно от думите на Николаев. „Асоциацията на доброволците също достави четири амфибии. С тази техника достигаме до населените места и имаме готовност да пренасяме храна и вода. Снощи са получени сигнали за отводняване от 25 адреса. Днес е установено, че само два имат действително нужда от такива действия“, каза още директорът на бургаската пожарна служба.

На двата язовира в Община Царево също екипи, които следят постоянно обстановката. Рано тази сутрин те са снабдени с гориво за помпите, с които и към момента продължава източването на водата. Николаев коментира, че няма опасност от скъсване на язовирни стени.