„Имате бебе в червото“: Това чува жена, след като отива на лекар със силни болки в корема (ВИДЕО)

37-годишна жена от Франция, отишла на лекар след десет дни на силни коремни болки и подувания на стомаха, се оказва с особена бременност – плодът се развивал в черво. Първоначалният преглед показал, че бъдещата майка е бременна в 23-та седмица. А с допълнителен ултразвук лекарите установили, че матката на жената е празна и тя има „рядък тип извънматочна бременност“, съобщава британското специализирано идание New England Journal of Medicine.

При абдоминалната бременност оплодената яйцеклетка се имплантира извън матката в коремната кухина – понякога върху черния дроб и червата. Това се случва само при един процент от всички извънматочни бременности и е животозастрашаваща. Тя може да доведе до вътрешен кръвоизлив, спукана фалопиева тръба или шок на организма. Много рядко и плодът успява да оцелее.

Поради възможни усложнения след диагностицирането младата жена е преместена в университетска болница, където бебето извадено в 29-ата седмица от бременността и са полагани специални грижи за него. По-късно и майката, и бебето са изписани в добро общо състояние.

Лекарите коментират, че преди тази извънматочна бременност жената е имала две нормални раждания и един спонтанен аборт, посочва Scripps News.

Това не е първият път, при който здравните специалисти виждат ембрион да расте на странно място. Те споделят и за друго бебе, което се е развивало върху черния дроб на майката.

„Мислех, че съм видял всичко. Този случай беше първият такъв за нашия екип“, посочва д-р. Майкъл Нарви от Изследователския институт на детската болница в канадската провинция в Манитоба.