Истории от БГ: Първата „Мис България” тъне в мизерия

Първата „Мис България“ – Бранимира Антонова, която се окичва с най-престижната корона у нас през далечната 1967 г., признава, че не получава пукната стотинка пенсия от държавата. 71-годишната звезда, която е бивша актриса, балерина и юрист по образование, пострада от неуредиците със събирането на документите за стаж и пенсиониране и се примири, че няма да взема нито лев.

„Щом така са преценили, така да е! Аз имам толкова много трудов стаж и това може да се проследи, но не желая да задълбавам в тази насока. Няма да се унижа, като поискам социални помощи.

Слава на Бога, възпитах съвестна дъщеря, която ми помага. Пожелавам на всички хора да отглеждат децата си с любов и да влагат в тях само най-доброто, за да пораснат сърдечни и почтени“, сподели Антонова пред „Ретро“.

Навремето славата на Бранимира се разрасна, след като нейна черно-бяла фотография грабна вниманието на хора из целия свят и показа на чужденците красотата на българските жени.

Въпреки че е пенсионерка, тя продължава да се грижи за външния си вид и на 71 години изглежда безупречно.

Първата „Мис България“ признава, че и досега имало интерес към нея и продължавала да получава предложения за участие в кинопродукции, но актьорството било затворена страница в живота й.

Бранимира е била омъжена за Владимир Грашнов, от когото е и дъщеря им Мария. След него има още два брака, а към ден днешен живее във френския курортен град Ница, където се занимава с отглеждането на тримата си внуци.