ИТН с диагноза: ПП-ДБ са тумор

От името на „Има такъв народ“ депутатът Павела Митова сравни „Продължаваме промяната – Демократична България“ с тумор, който заразява целия организъм и той не може да функционира. По думите ѝ Слави Трифонов е бил прав, когато след като изтегли министрите си от четворната коалиция обяви, че „Продължаваме промяната“ не трябва да се докосват до власт.

Митова се обърна към ГЕРБ и им припомни, че са ги предупредили „още преди сформирането на тази мъртвородена сглобка, че ППДБ са политически субект, с който диалогът е невъзможен, защото единствената движеща сила за тази формация е неистово желание за власт и незаслужената убеденост, че по право им се полага всичко“.

Според Митова „Продължаваме промяната – Демократична България“ са неспособни на компромиси, партньорство или политически диалог. „За съжаление или не вече всички се убедиха в тяхната невнятност и некомпетентност“, каза тя. Добави и че „Има такъв народ“ продължават да са на мнение, че волеизлиянието на Мария Габриел е достатъчно, но все пак дебат ще има.