Иван Гешев: Цялата държава е заложник на Бойко Борисов

Сарафов и Цацаров отново не се явиха в комисията за Нотариуса

Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов и един от предшествениците му – Сотир Цацаров отново игнорираха поканата от парламента да бъдат изслушани в комисията „Нотариуса“.

Бившият главен прокурор Иван Гешев обаче се яви пред депутатите, като още в началото заяви, че смята комисията за „безсмислена“.

Както и всички магистрати, говорили пред народните представители, Гешев заяви, че не е познавал убития Мартин Божанов, по прякор Нотариуса.

Тъжно е да бъде разследван умрял човек, но е безопасно и за това го правите. Логично е да попитате кой го е убил. Той е, съжалявам да го кажа за покойник, измамник, който си служи с имена“, заяви Гешев на въпрос на Маноил Манев от ГЕРБ.

„Аз познавам Бойко Борисов, иди питай Бойко Борисов дали го познавам или не“, каза още бившият главен прокурор, обръщайки се към Манев.

По думите му, докато е бил на поста зам.-главен прокурор и ръководител на Специализираната прокуратура, през 2018 г. е имало дело за група за измами, която е касаела Мартин Божанов-Нотариуса.

Преди заседанието, пред репортери, Гешев атакува лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Цялата държава е заложник на Бойко Борисов“, посочи бившият главен прокурор.

Според него Борисов се страхува от две неща – „Барселонагейт“ и да не попадне в списъка „Магнитски“.