Ивелин Михайлов се извини на „пробитите депутати“ от „Величие“: И най-сериозните хора правят грешки

Ивелин Михайлов се извини на парламентарната група на „Величие“ и на Николай Марков във видео, публикувано на Фейсбук страницата на партията.

„Искам да се извиня на ПГ на партия „Величие“ и полковник Николай Марков, ако по някакъв начин съм ги засегнал, вкарал съм в редиците им някакво разцепление или пък съм подал неправилен сигнал към медиите, всички наши привърженици“, каза Михайлов.

По-рано председателят на ПГ на „Величие“ Николай Марков поиска извинение от Ивелин Михайлов за думите му, че има „пробити“ депутати, които ще подкрепят кабинет на ГЕРБ и че групата се разпада.

„И най-сериозните хора правят грешки. За момента приемаме, че аз съм направил грешка. Изказал съм се бързо и непремерено за тях и очакваме да видим техните действия. До този момент аз съм направил грешка. Когато нямаш доказателства, аз съм човекът, който съм отправил някаква клевета. Извинявам се за това нещо“, каза в „Тази сутрин“ Ивелин Михайлов.

„Тези хора казват, че това не е вярно, ти ни създаваш напрежение. И аз приемам, защото в този момент аз нямам безспорни доказателства. Поради тази причина аз трябва да дам шанс на тези хора да работят“, допълни той.

„Ние възникнахме като местна партия с определени проблеми, които има дадена местна общност. Но вече виждаме, че те са национални“, обясни още Михайлов.

По думите му предизборната кампания на „Величие“ е била много евтина.

„При нас може да се види, че имаме нула субсидиране. Пътувахме в три държави – Великобритания, Германия и Австрия. Започнахме срещи с хората месец преди кампанията“, обясни Ивелин Михайлов.

„Когато депутатите влязат във властта, някой трябва да свърши работата на място. Затова се разделихме на две – едните хора да ходят на терен сред хората всеки ден и другите, които да са представителите във властта“, поясни още той.

Преди няколко дни стана ясно, че Ивелин Михайлов дължи пари на държавата – почти 650 000 лв.

„Аз винаги съм декларирал данъците си, винаги съм ги плащал. Те са обезпечени с имоти, няма как аз да не си платя данъците. Платих 300 000 лв. Някои от фирмите са продадени още 2015 г.“, заяви той.