Ивелин Михайлов: „Величие“ се цепи, 5-6 депутати могат да бъдат изключени от групата

5-6 депутати от групата на новата партия „Величие“ могат да бъдат изключени от нея заради съмнение, че вчера са гласували с ГЕРБ и ДПС. Това заяви Ивелин Михайлов пред журналисти след откриване на събора ,,Ново начало“ край историческия парк в с. Неофит Рилски, чийто създател и собственик е той. По-късно Михайлов уточни по БНТ, че става въпрос за 4-има депутати.

„Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика“, каза Михайлов пред журналисти.

Партия Величие“ има 13 депутати в парламента. Ако петима напуснат или бъдат изключени, парламентарната група се разпада, защото за съществуването й са необходими поне 10 депутати. А ако 6-има гласуват с ГЕРБ и ДПС, това означава мнозинство от 121 депутати, които могат да съставят правителство.

Той обяви, че има заплахи за живота му, за което знаят и службите.

На въпрос от кого той отговори: „Има две институции в България, които могат да заплашват“.

„Правят проверки на „Исторически парк“ и на фирмите ми, да са живи и здрави, но дайте и аз да направя проверки. Да направим комисия с 10 души от народа, ще извикаме специалисти и да тръгнем да проверяваме“, заяви Михайлов.

Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов от партия “Величие”, създател на “Исторически парк”.

“Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами”, каза Спецов

На въпрос дали се страхува за живота си Михайлов отговори, че мечтае да гръмне веднъж в живота си по противника. Като противник идеологът на „Величие“ вижда всеки престъпник и всеки, който иска да го застреля. „Господ да ми даде сила един път и аз да гръмна“, каза Михайлов.