Ивелин Попов
Ивелин Попов

Ивелин Попов победител във „Футболист на годината“

Попето изпревари Ивайло Чочев и Георги Миланов

Ивелин Попов е „Футболист на годината“ за България. Попето е категоричният победител в анкетата за 2015 година, макар от БФС още да не са обявили официално резултата.

Очаква се това да стане до края на седмицата, след като гласуването на спортните журналисти приключи още преди Коледа.

Попов ще запомни 2015-а с трансфер в руския гранд „Спартак“ (М), където показа силни изяви. На няколко пъти беше избиран в Идеалния отбор на кръга, а голът му от воле в дербито със „Зенит“ е сериозен претендент за номер 1 на сезона в Русия.

Подгласници на Попето са съотборниците му в националния отбор Ивайло Чочев и Георги Миланов. Първият на няколко пъти блесна с екипа на елитния италиански „Палермо“, а Миланов продължава да е основна фигура в ЦСКА (Москва). Извън тройката остава Валери Божинов.

Той направи силна есен с екипа на „Партизан“, но заради цялостното си представяне през 2015 година, особено в началото, когато бе в италианския „Тернана“, не попадна в Топ 3.

Все още не е ясно дали ще има награждаване и кога ще се проведе то, като се очаква последната дума да имат в БФС. Припомняме, че миналата година за „Футболист на България“ бе обявен Владислав Стоянов от „Лудогорец“.