„Изключително пиян и дрогиран“: Шофьор блъсна девет коли в столичния квартал „Стрелбище“

На място пристига полиция и арестува шофьора

Шофьор блъсна няколко автомобила на паркинг в столичния квартал кв. „Стрелбище“.

По разказа на наши зрители той е бил пиян или дрогиран и е ударил около девет паркирани автомобила пред жилищна сграда. Очевидци на инцидента казват, че мъжът е бил неадекватен, управлявал е джип.

Инцидентът е станал вчера около 22:30 часа. Тази сутрин все още имаше следи от счупени стопове и стъкла. Повечето коли вече са издърпани.

На място пристига полиция и арестува шофьора.

Мъж от квартала разказа пред bTV, че е открил автомобила си притиснат между две коли вследствие на удар. По думите водачът, причинил щетите, е бил агресивен, а органите на реда са открили оръжие в неговата кола. След това той е започнал да заплашва хората, събрали се около колите си, че ще застреля всички – доколкото е можел да говори, защото му е било трудно.

Според жена от района арестуваният шофьор е объркал мястото и е причинил щетите, докато се е опитвал да излезе. „Засилвал се е, удрял се е. Беше изключително пиян и дрогиран, надявам се да не е имало други инциденти по пътя“, коментира тя.

Техен съсед е видял маневрите на водача и лично го е спрял да продължи с щетите. За щастие те са само материални.

По-късно стана ясно, че шофьорът е отказал проби за алкохол и наркотици, като така на практика признава, че е употребил такива. Написани са му два акта за двата отказа – по тях той ще остане общо 4 години без шофьорска книжка и ще трябва да плати 4000 лева глоба.