Измамник отива на прокурор, вземал бижута да им чете молитва срещу магия

Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж за измами, свързани с премахване на магии и ритуали за здраве.

Той е на 42 години и е задържан заради констатирани осен измами с цел имотни облаги. Той заблуждавал хора, че с ритуали ще излекува заболявания, ще им чете молитви и ще прогони духове и демони.

През септември той взел златни накити на „клиент“ от Студентски град, за да „им чете молитви“ да премахне проклятие. Накитите – девет ланеца, четири гривни, четири висулки и три монети, били на стойност 4040 лева.

През април 2022 г. заблудил друг човек, че ще предскаже бъдещето му и ще пречисти дома му, като вземе неговите златни накити – три ланеца, гривна, четири дамски пръстена и един мъжки пръстен – отново за да им бъдат четени молитви. Взел и сумата от 999 лв.

През ноември 2022 г. взел от друг човек 2555 лева, за да премахне черна магия и да намери заровено от дядо му злато.

През същия месец заблудил друга жена, че ще излекува заболяванията ѝ, като вземе златните ѝ накити и им чете молитви в параклис във Велико Търново.

През февруари миналата година Х.С. заблудил още една жена, че ще излекува детето ѝ и че ако му даде пари, детето няма да умре. От майката взе 3508 лева.

През юли 2023 г. обвиняемият заблудил жена, че ѝ е направена магия за „невървеж и нямане“, като за да премахне магията, тя трябвало да му даде 3751 лв.

През октомври същата година в близост до Централна жп гара в София Х.С. казал на жена, че ще изгони демон от дома ѝ, като за целта жената му дала 5133 лв.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години.

Х.С. е осъждан. С постановление на наблюдаващ прокурор той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои днес, 16.02.2024 г., да бъде внесено искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Х.С.