Изненада! Коловати се пуска за шеф на БФС

Бившият футболен национал Илиян Стоянов – Коловати обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС. 46-годишният кюстендилец с бизнес в Япония стори това с много кратко съобщение в профила си във фейсбук. „Breaking news: Кандидатирам се за президент на БФС! Програмата ще ви я представя в края на януари месец! Благодаря!“, написа той.

По-късно Стоянов потвърди пред „Дарик радио“, че намеренията му са сериозни. „Аз ще се кандидатирам, но всичко зависи от клубовете. Дали ще спечеля е едно, но трябва да има повече кандидати и задължително левскар. Не съм от хората с програми и обещания, но при встъпването в длъжност, всички ще разберат за какво става въпрос.

На първо място са регионите – къщата се строи от основите. Имам виждания и знам как се прави, без подмолности. Януари си подавам документите и ще ви кажа повече“, заяви той.

Стоянов от години живее в Япония, където от 2005 до 2011 г. игра последователно за „Джеф Юнайтед“, „Санфрече Хирошима“ и „Фагиано Окаяма“. Въпреки своята отдалеченост от България бившият защитник на „Левски“, „Велбъжд“ и ЦСКА постоянно критикуваше настоящото ръководство на БФС, начело с Борислав Михайлов.

С днешното си изявление Илиян Стоянов се превърна в третия сигурен кандидат за президент на БФС за конгреса на 15 март. Преди него това вече сториха Димитър Бербатов и собственикът на „Локомотив“ (Пд) Христо Крушарски.

Склонност да се кандидатира изрази и Валентин Михов, който вече е бил президент на БФС, а след това дълги години оглавява професионалната футболна лига. Той обаче още не е потвърдил категорично. Има спекулации, че в надпреварата ще се впуснат бившият спортен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Красен Кралев, футболният мениджър Лъчезар Танев и специалистът по спортно право Георги Градев.

http://