Изненада в Novinar.bg! Скандалният Валентин Гиясбейли става министър на културата?

Актьорът и баща на 6 деца се закани да изрине некадърниците в администрацията

Скандалният актьор Валентин Гиясбейли е сред номинираните за министър на културата в служебния кабинет, дочу Novinar.bg от свой човек в обкръжението на бъдещия премиер Димитър Главчев. Срокът за промени в състава изтича днес, т.е., до края на деня трябва да научим кой ще е министърът.

Засега официално се споменава Найден Тодоров като служебен на културата, но според запознати е възможно буквално в последния момент да бъде сменен с Валентин Гиясбейли, които има опит в администрирането най-малкото като директор на столичното 199 ОУ „Св. Апостол Йоан Богослов“.

„Никому неизвестният” според жълтия вестник „България днес” актьор, вечно явяващ се на конкурси в Министерството на културата и винаги низвергнат от комисиите, е номиниран за министър на културата в служебното правителство, твърди информаторът на Novinar.bg.

Гиясбейли се заканил да сложи в ред само за 30 работни дни цялата разхайтена администрация на министерството, да изрине некадърниците в администрацията, както и да направи пълна проверка на всички програми, агенции, дирекции и конкурси в сферата.

Актьорът, известен с ролята си в хитовия сериал „Под прикритие”, където е „разстрелян”, е участвал в множество конкурси за директори на българските културни институти в България и чужбина, но всички знаем, че връзкарите и партийните калинки винаги са с предимство, коментира източникът ни.

Във визитката на Валентин Гиясбейли четем, че е магистър по арт мениджмънт с направление иновации в управлението на културни институти, главен експерт по културата в район „Овча купел”, експерт в учебен отдел в НХА, баща на шест деца, бивш директор на софийско училище, педагог и дългогодишен актьор.

До момента Гиясбейли не бе припознат от министерството като експерт в сферата, но сега евентуално ще бъде начело на цялото министерство, заключи читателят на Novinar.bg.