автомобилни акумулатори
автомобилни акумулатори

Изненадващи новости в индустрията за автомобилни акумулатори

Какво можем да искаме от един акумулатор?! Да се превърне във вечна батерия или да открием друг източник на захранване. Със смелото навлизане в ерата на електромобилите, може би не сме далеч от миговете, в които няма да ни се налага да ползваме акумулаторите такива, каквито ги познаваме.

Днес интересна тема за дискутиране са не всички автомобилни акумулатори, а батериите на ток. Колко километра можем да минем, за колко време се зареждат, какъв е максималният им капацитет, колко струва подмяната и не на последно място – колко ще ни струва самото зареждане.

Изхождайки от факта, че вече не разполагаме с какъвто и да било вид безплатни зарядни станции, а токът у дома става все по-скъп, може би е добре да премислим отново подобна алтернатива. В зависимост от километрите, които изминавате, дали това се случва в града или извън него и какво гориво използвате.

В много от случаите двигателят с вътрешно горене смело може да съперничи на електрическите автомобили.

За любителите на математиката

Равносметката незабавно ни изправя пред възможността да караме хибрид, който не е plug-in. Така по време на шофиране с гориво, батерията се зарежда благодарение на самото вървене на колата, а компютърът услужливо ни прехвърля на ток, когато изчисли, че имаме достатъчно за целта. Тук отново е важен капацитетът на батерията, който е в полза на повече киловат часове.

Наблюдава се непрекъснат стремеж към повишаване ефективността на акумулаторите за подобряване на хибридните системи. Трябва да вземем под внимание и фантастичните цифри, които достигаме на колонката за зареждане.

В общи линии излиза, че карането на кола само по себе си представлява голяма доза математика. За отличниците сметките винаги са верни, а ако вие все още се ползвате от услугите на добрия стар двигател с вътрешно горене, новите тенденции в развитието на акумулаторите предоставят повече удобства.

За пример, намаленото количество олово в производството на оловно-киселинни акумулаторни батерии отговаря на нарастващите изисквания за мощност. Едновременно с това се цели и щадене на околната среда, което е причина за навлизане на алтернативните начини за придвижване.

Непрекъснато се оптимизира устойчивостта на акумулаторите към циклите заряд-разряд. Все по-често наблюдаваме повишен експлоатационен период, по-ниско тегло на батерията, по плътна мощност, по-добро приемане на заряда и др.

За щастие, можем да се възползваме наготово от последните новости при това на твърде изгодна цена. Независимо от вида и модела на вашия автомобил, посещението на Dikar.bg няма да доведе до безцелно лутане по страниците на сайта, а до изгодна покупка, която ще е само началото на едно добро партньорство.