Извадиха сачмата от мозъка на детето, простреляно във Враца

Състоянието му е стабилизирано

Детето, което беше транспортирано с хеликоптер от Враца е оперирано. По време на интервенцията екипът на проф. Н. Габровски извади проектила от мозъка.

Това съобщиха от болничното заведение.

Състоянието на детето е стабилизирано към момента. То продължава да е настанено за лечение и активно наблюдение в детската реанимация на университетската болница „Пирогов“.

Припомняме, че в събота дете на годинка и половина бе простреляно с въздушна пушка от 11-годишен свой роднина във Враца. Образувано е досъдебно производство. Разследващи полицаи са направили оглед и са проведени разпити.

Първоначално сигналът до 112 е бил за дете, което е паднало и си е ударило главата в маса. Скенерът обаче констатира сачма в главата, а детето е транспортирано с военен хеликоптер „Кугър“ към София.

Дядото е притежавал пневматична пушка. Тя стреля с т. нар. „чашки“. Оръжието е регистрирано в полицията“, обясни окръжният прокурор в неделя.

Дядото използвал оръжието, за да стреля по свраки. Той се занимава с животни, дошли клиенти, желаещи да закупят овце, а той оставил пушката без надзор на масата.