Кадри с изпратен на фронта умствено изостанал украинец взривиха мрежата (ВИДЕО)

Друг войник, който го снима, се приближава към него и казва: „Вижте кого ни изпратиха току-що! Ето го!“, преди да се засмее и да се обърне към човека с умствени увреждания

Шокиращо видео беше разпространено в социалните мрежи, което показва, че млад мъж с умствена изостаналост е изпратен на фронтовата линия на войната в Украйна. Същият е обект на подигравки от страна на другите украински войници. Редица потребители, които са препубликували клипа пишат, че мъжът е със Синдром на Даун, т.е. генетично заболяване с характерно силно занижено умствено развитие и сериозни проблеми със сърцето

На клипа, публикуван в X, се вижда как мъжът е седнал в окоп и държи пръчка.

Друг войник, който го снима, се приближава към него и казва: „Вижте кого ни изпратиха току-що! Ето го!“, преди да се засмее и да се обърне към човека с умствени увреждания.

Воха, какво става там, момче?“ – пита войникът.

Аз съм на служба„, отговаря мъжът с умствена изостаналост, преди да бъде попитан от заливащия се от смях друг войник: „А, къде ти е автоматът?„.

Все още не са ми дали!“ – отговаря умствено изостаналия войник, който се клати напред-назад докато е седнал в окопа.

След това снимащият го войник го пита дали е изпратен, за да „убиваш московлиите“ (руснаците), на което той отговаря утвърдително.

След това войникът, който се подиграва с него, си прави още по-жестока шега, като го лъже, че ще последва взрив, карайки човека с умствени увреждания да залегне.

Респондентите реагират на клипа, като посочват, че той е още едно доказателство, че в Украйна липсват войници, които да бъдат вкарани в месомелачката.

Сайтът Modernity отбелязва, че вече са убити над 100 000 украински войници (по изчисления на различни анализатори са в пъти повече), което принуждава Украйна да привлича по-възрастни служители, като средната възраст на войниците на активна служба достига 43 години.

Както вече подчертахме, Саша Ленарц, главен кореспондент на германския вестник Die Welt, заяви, че украинската „контраофанзива изглежда се е провалила“ и че има усещане, че Киев „вече е загубил“ войната.

„Спорът между президента и висшия военен (генерал Залужни) показва, че единният вътрешен фронт в Украйна се разпада“, пише Ленартц. „И всяко съмнение, изразено в Киев относно перспективите за успех на Украйна, се засилва в коридорите на европейските и американските правителствени централи.

По-рано този месец украинският президент Володимир Зеленски помоли западните лидери да изпратят всичките си пари в Украйна, като заяви, че те не трябва да „строят пътища“, а вместо това да финансират оръжия за Киев.