Как биха изглеждали най-красивите жени на XX век, ако отговаряха на днешните стандарти за красота (снимки)

"Радвам се, че са успели да се насладят на младостта си в друго време, имало е повече автентичност", пише потребител

Снимките на Мерилин Монро, Одри Хепбърн, Елизабет Тейлър, София Лорен и много други стари холивудски звезди са редактирани с помощта на най-новите приложения. Резултатите ги карат да „изглеждат като Кардашиян“, казват онлайн потребителите.

Одри Хепбърн и Мерилин Монро са известни не само с холивудските си филми, но и като икони на красотата. Но как биха изглеждали Мерилин, Одри и много други стари холивудски актьори, ако живееха в днешно време? Потребител на Instagram решава да използва различни приложения, за да редактира и модернизира стари снимки на звезди като Елизабет Тейлър и София Лорен, а резултатите предизвикват най-различни реакции в социалните мрежи. Докато някои казват, че „всички изглеждат като Кардашиян“, други наричат редактираните снимки „шокиращи“ и „обезпокоителни“.

Потребителят в Instagram Lost In History сподели серия от снимки на стари холивудски актьори с рязко съпоставени редактирани снимки на това как биха изглеждали известните звезди през 21-ви век. Наред с Елизабет, София, Мерилин и Одри Хепбърн, публикацията включва снимки на Бриджит Бардо и Ерта Кит, наред с други. Заглавието гласи:

Тези снимки, направени с помощта на приложения за телефони, показват колко много са се променили стандартите за красота и тенденциите през годините. Коя епоха според вас е имала най-добри стандарти за красота?

Докато много потребители на Instagram се съгласиха, че редактирането е променило напълно лицата на някои актьори, други не бяха доволни от промените и поставиха под въпрос необходимостта от редактиране на снимките им. Един човек коментира: „Това е тъжно. Те изглеждат много по-добре в естествения си вид. Радвам се, че са успели да се насладят на младостта си в друго време, имало е повече автентичност„.

Друг коментар гласи:

Тези жени са смятани за най-красивите актриси на XX век – тяхната уникалност ги направи такива. Филтърът заличава това.

Една част от хората също така сравниха редактираните снимки с Кардашиян. Знаменитости като Клои и Ким Кардашиян и сестра им Кайли Дженър често биват обвинявани, че правят корекции на лицата и телата си на снимки в социалните мрежи и задават нереалистични стандарти за красота. Един от тях написа: „Всички те изглеждат като Кардашиянките. Катастрофа.

Не сте ли съгласни, че стандартите за красота са тъжни и несправедливи във всяко едно отношение? Не трябва да има стандарт за това кое е красиво и кое не. Всеки е красив в нечии очи.