бебешки дрехи
бебешки дрехи

Как да изберем правилните дрехи за новородено бебе?

Изборът на дрешки за новородено бебе може да бъде нелека задача за родителите, тъй като знаем, че всяко семейство иска най-доброто за детето си – да осигурят качествени материи, които да не дразнят нежната кожа на бебчетата, да изберат правилните размер и кройка, за да може то да се движи свободно и да се чувства максимално комфортно.

В тази статия ще ви дадем няколко полезни съвета как да избирате правилните дрехи за вашето новородено момче или момиче или за вече порасналото ви дете.  

 

5 изисквания за бебешки дрехи

Когато става въпрос за подбора на бебешки дрехи, има няколко основни изисквания, които трябва да имате предвид:

  1.       Мека и удобна материя – Бебетата имат чувствителна кожа, затова е важно да заложите на  дрехи от естествени материи. Памукът е отличен избор, тъй като е дишащ и нежен към деликатната бебешка кожа.

  2.       Лесни за обличане и събличане – бебчетата изискват честа смяна на памперсите, така че улеснете работата си като изберете дрехи, които да преобличате без проблем. Такива с копчета тик-так, с лепенки или с ципове са идеални за тази цел.

  3.       Подходящ размер – Уверете се, че сте харесали дрехи, които да пасват точно на вашето бебе. Твърде широките дрехи могат да бъдат неудобни и дори опасни, както и твърде тесните, които могат да ограничат движението и да причинят дискомфорт.
  1.       Съответствие със сезона – точно както вие имате летен и зимен гардероб, така трябва да бъде и за бебето ви. Изберете дрехи, които са подходящи за сезона. През летните месеци заложете на леки и дишащи материи, а през зимата – на топли и пухкави материи.
  1.       Лесни за пране – Бебетата са известни с това, че даряват с безгранични радост и любов, както и че създават бъркотии, така че е важно да заложите на дрехи, които са лесни за пране и грижа. В най-добрия случай това да бъдат дрехи, които можете да пускате в сушилня, без да губят размера или цвета си. Така ще спестите време и излишни усилия.

 

Как лесно да определите размера за детските дрехи

Изборът на правилния размер дрехи на вашето дете е от решаващо значение за комфорта и безопасността им. Ето някои важни детайли, на които да обърнете внимание:

          Вземете предвид възрастта, височината и теглото на вашето дете, за да сте сигурни, че избирате подходящия размер. В случай, че се колебаете – вземете малко по-голям размер от текущия.

          Проверете етикета – повечето бебешки и детски дрехи имат таблици с размери. Прочетете го внимателно и изберете размера, който отговаря на мерките на вашето дете.

          Пазарувайте умно  –  избирайте дрехи с възможност за регулиране или такива от еластични материи, които могат да се приспособят с растежа на вашето дете.

 

Съвети при пазаруването на детски дрехи

Пазаруването на бебешки дрехи може да бъде изключително забавно и вълнуващо изживяване, но може да бъде и изморителен процес. Ние ви съветваме да направите първото, като за целта ще ви споделим няколко съвета, с които да направите процеса по-лесен и приятен:

           Онлайн пазаруване – това ще ви спести време и енергия. Ще откриете много търговци в интернет, които  предлагат богат избор на детски дрехи от висококачествени материи и на достъпни цени. Препоръчваме да пазарувате смело от брандове, които вече познавате и по-предпазливо с останалите. Следете за състава на дрехата, размера и допълнителни особености, ако има такива.

          Прочетете отзиви – ако нямате представа откъде да закупите детски дрешки, потърсете информация от форуми, където други родители споделят за покупките си. Това може да ви даде представа за качеството, размерите и цялостния облик на бранда.

          Изберете реномирани марки – Придържайте се към магазини, които са специализирани в изработването на бебешки или детски дрехи. Те имат репутация за производство на висококачествени, издръжливи дрехи, които са проектирани с мисъл за децата.

В заключение, изборът на правилните дрехи за вашето новородено бебе или вече пораснало дете изисква старателно обмисляне и внимание към детайлите. Имате всичко необходимо, за да започнете своето пазаруване и да го превърнете в страхотно изживяване. Това е наистина специален момент, така че – насладете му се!