Спортни прогнози
Спортни прогнози

Как да използваме възможностите за залози с прогнозите на 7sport

Всеки уикенд предлага стотици, понякога хиляди мачове на почитателите на най-великата игра, както и на любителите на прогнозите. Букмейкърите се стремят да включат в менютата си срещи от всяка точка на света, но на фокус винаги са водещите първенства в Европа плюс българското, а да не забравяме и евротурнирите в средата на седмиците.

Вариантите са много, затова и доста потребители търсят насоки как да използват възможностите сред десетките пазари, налични само за един двубой от Англия или Испания например. Не са малко и т.нар. типстърски сайтове, но не са толкова много тези като 7 sport, които не само се стремят да предоставят синтезирано най-важната информация за предстоящия мач, а също дават и гъвкави опции на тези, които търсят съвет.

Всяко предвиждане носи риск, въпросът е да се оцени каква е степента му

Няма 100 % сигурен залог, ако присъства в тиражите на хазартните оператори. Дори и най-големия фаворит може да греши от време на време. Така че всяка прогноза носи някакъв риск, а въпросът е в каква степен се отнася до един или друг избор, който правят потребителите. Така например “твърдите” предвиждания за победа на по-силния отбор при коефициент между 1.05 и 1.50 се смятат за нискорискови – малко е вероятно да не се сбъдне. Нещо подобно може да се каже и за двойния шанс – селекция от рода на 1Х, 2Х или 12, т.е. изключване на един от трите възможни изхода след 90 минути.

Едно ниво по-високо като степен на риск са някои от двузначните залози. Дали двата отбора ще отбележат гол в мача или не? Ще бъдат ли отбелязани повече от две попадения или по-малко от три? Това предвиждания, които обикновено са с равни или много близки стойности. Среднорисковите прогнози са в диапазона между 1.50 и 2.00. Оттам-насетне можем да условно да обособим още поне две категории – едната рамкира ставките с параметри 2.00-3.50, а най-рисковата вече се отнася до всичко нагоре като степен на възвръщаемост.

В прогнозите на сайта на 7Спорт можем да открием възможности в рамките на един мач да изберем от предложения с различно ниво на риск. Често в детайлното предвиждане за двубой от водещите европейски лиги присъства идея за двоен шанс. Освен това обичайно прогнозата е допълнена и със среднорискова селекция – дали ще има “Гол-Гол” или “Под 2,5 гола”. А това от своя страна отваря вратите и към още възможности.

Комбинирането на вероятности увеличава възвръщаемостта

При съвременните възможности на онлайн платформите за залози могат да се комбинират две или повече селекции в рамките на един мач. Функцията бет-билдър присъства в менюто на всеки уважаващ себе си букмейкър, а тя дава опцията при акумулиране на коефициентите да се повиши осезаемо и възвръщаемостта. В обоснованите футболни прогнози на 7Sport често могат да се открият такива предложения, когато по отделно са дадени нискорисков и среднорисков залог. Общата ставка може да надхвърли 2.00, което вече праща предвиждането в горната категория като вероятност на успешния изход. Иначе в специализирания сайт за бетинг съвети не са толкова редовни директните прогнози със степен на висок или много висок риск. Смята се, че голяма част от потребителите се насочват предимно към пазарите, които имат по-обозрими изгледи за печалба, а такива предложения, при това с добра успеваемост като процент познати селекции, не липсват.

 

Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!