акумулатори за мотори
акумулатори за мотори

Как да се грижите за мотора през студените месеци

Моторът може да ни предложи изключителни преживявания, които обаче не са за всеки вкус. Ако вие сте пристрастени към подобен източник на адреналин, може би е добре да преосмислите ползването му през зимата. Визирайки не само екстремно ниските температури, които ще си осигурите с подобно шофиране, не бива да подминаваме и повишената опасност от лед и хлъзгави пътища.

Във всеки друг случай, ако си осигурите надеждни акумулатори за мотори, подходящи гуми и съответния екип, то тогава няма да имате пречки да се насладите на свободата, която ви доставя любимата машина.

Клопките на есента

Макар още да не сме свидетели на кой знае какви ниски температури, есенното време носи със себе си други опасни предпоставки. Ако през деня все още можем да си позволим къс ръкавq то сутрин положението е малко по-различно. Влага, слана и дори скреж са чудесни подстрекатели за хлъзгава обстановка.

Дори да сте облечени с подходящ екип за шофиране на мотор, самият той едва ли ще е твърде стабилен в подобна обстановка.

Ръкавиците

Не напразно обръщаме специално внимание на ръкавиците. Ръцете са тази част на тялото, която е изложена фронтално на въздушната струя. Много моторджии споделят, че каквито и ръкавици да си сложат през зимата, няма спасение от режещия като бръснач вятър. Никой не иска болки в ставите, затова се оборудвайте с качествен екип.

Акумулаторът

Редно е да се лишите от любимото удоволствие през зимата, но помислете за този престой предварително. Най-добре би било да разполагате с отоплен гараж. Ако това е твърде голям лукс, прибирането на мотора в каквото и да било помещение пак е опция.

Престоят без движение може да се окаже пагубен за не съвсем новия акумулатор. Освен периодично зареждане, няма да е лошо да припалвате возилото от време на време. Това ще ви даде възможност не само да поддържате акумулатора изряден, но и да следите за надлежното функциониране на всички системи.

Почистването

Едва ли е нужно да обясняваме колко важно е за всяка машина (кола или мотор) да бъде надлежно почистена от кал, луга или сняг. Задържането на подобни субстанции по ламарините няма да е в тяхна полза.

За всички останали подобрения и разкрасяване може да се обърнете към https://dikar.bg.

Там ще откриете не само акумулатори, но и всичко останало, което ще ви позволи да се погрижите надлежно за най-любимата си придобивка. Наслаждавайте се на шофирането разумно и с отговорност.