цветово съчетание на сребро
цветово съчетание на сребро

Какви цветове се съчетават със сребърни бижута?

Това е важен въпрос, на който хората не винаги са сигурни как да отговорят. Защо изобщо трябва да избираме цвят, който „подхожда“, със сигурност простотата и ежедневният вид на среброто го правят лесно за носене с всичко – но това не е непременно вярно. Всичко се свежда до въпрос на вкус и личен стил – всичко това ще обсъдим в тази статия, за да разнищим как и с какво да носите сребърните си бижута.

Какъв цвят си отива със среброто?

Обикновено среброто се съчетава най-добре с черно, но може да изглежда невероятно и с бяло и сиво. Официално те се считат за нюанси, а не за цветове. Тези нюанси контрастират добре със среброто, като ни карат да осъзнаем присъствието му, без да бъде пресилено от цвета. С черното можете да носите всяко сребърно бижу и то ще изглежда страхотно, блестейки ярко на фона на тъмнината на плата. Със сивото и бялото е най-добре да се захванете с нещо голямо – ефектните бижута работят добре по начина, по който правят основния, дори безвкусен тоалет силен, внасяйки уау фактор в облеклото ви. Ако не търсите изящно произведение, друг вариант е да сложите и смесите сребро и злато.

Среброто се носи прекрасно с тъмно синьо или кралско синьо. Тези дълбоки, знойни цветове създават зашеметяващо удобен фон, на който среброто да седи, това важи и за топлите лилави или бордо цветове. Всички те са и зимни цветове, което е интересно, защото среброто, един вид, представлява искрящия ефект на зимното време и празниците. Перфектно облекло за хладна зимна вечер би била рокля в кралско синьо, допълнена с дълго сребърно колие.

Най-влиятелните цветове, които допълват среброто, са:

  • Черно
  • Тъмно/кралско синьо
  • Бяло/кремаво
  • Бордо

Дизайни и стилове

Ако роклята е натоварена, т.е. има шарки или форми, тогава е по-добре да се спрете на по-късо и не толкова детайлно колие, което допълва тоалета, но не го претоварва. При това най-добре е да стоите далеч от носенето на многоцветни дрехи със сребро, тъй като то не ги допълва, а точно обратното. За семпла/основна рокля, т.е. незначителен детайл или цвят, тогава вероятно е по-добре да носите дълга, полуизразителна висулка на верижка като колие с монограм – това ще придаде на тоалета повече вълнение, без да заглушава простотата на облеклото.

Как да носим сребро през лятото

Бялото е колкото летен, толкова и зимен цвят, така че можете да носите бяло със сребърни бижута, през цялата година. Това, което трябва да знаем сега, е какъв цвят не върви със среброто:

  • Стойте настрана от пастелни цветове като люляково, светлозелено и пастелно розово. Среброто не се съчетава добре с тях и е склонно да губи своята видимост в облака от бледи цветове.
  • Ако цветът е прекалено ярък, също може да се сблъска с него, затова се старайте да не носите ярки зелени и жълти цветове, те просто поглъщат среброто, така че едва го виждате.
  • По-хладните тонове, които изглеждат чудесно със сребърни бижута, са цветове като праскова, розово или ванилово жълто – нюанс на цвета, който се намира между „пастелните“ и „ярките“.

За финал

Това, което е най-важно във всичко това, е да се чувствате удобно. Ако не сте склонни към стила, използвайте нашите съвети и не забравяйте никога да не прекалявате или да не го подценявате – просто се уверете, че носите правилните цветове, които да допълват сребърните бижута, и правилните сребърни бижута, които да допълват облеклото ви.