Жилищен комплекс Алера кв. Овча Купел
Жилищен комплекс Алера кв. Овча Купел

Какви са предимствата да изберем апартамент ново строителство в кв. Овча купел гр. София

Имотният пазар в България, претърпя редица промени, през последните няколко години. Една от тях е нарастването на броя на купувачите и техния интерес, към покупката на новопостроени жилища. Основният мотив за това са предимствата на този тип имоти. Кои са те?

На първо място, апартаментите ново строителство се отличават с модерен дизайн и архитектура, което е водещо при избора на нов дом. Друго предимство на този вид жилища е качеството на вложените в тяхното строителство материали, което е тясно свързано с дългия им експлоатационен период и гарантирана сигурност.

Един от най-предпочитаните, при избора на ново жилище квартали в град София е квартал Овча купел, която е един от най-старите в столицата. Причината се крие в неговото бързо разрастване и в това, че предлага множество предимства и нова по-качествена среда на живот. В последните години в квартала излизат все повече и нови проекти на ново строителство.  Ето и кои са предимствата да изберете апартамент ново строителство в квартал Овча купел в София.

Районът и локацията

Локацията е един от най-важните фактори, когато става въпрос за покупката на имот, без значение дали той ще бъде за лично ползване или с инвестиционна цел. В това отношение, квартал Овча купел има голямо предимство, защото е разположен на изключително комуникативно и удобно място и се намира на около 15 минути от центъра на града. Като един от най-старите столични квартали, Овча купел разполага с много добра благоустройствена и пътна инфраструктура, което позволява на живеещите в него бързо и лесно да достигнат до различните части на града. Районът е лесно достъпен, както с кола, така и с градски транспорт, който осигурява необходимото удобство с голям брой автобусни линии.  От 2021 година е пуснат в експлоатация и третия лъч на метрото. На територията на квартал Овча купел има множество ясли, детски градини, училища, висши учебни заведения, хипермаркети, медицински центрове и магазини. Основното преимущество на квартала, е че наред с всички тези удобства, той предлага спокойствие и тишина, съчетани с прекрасна гледка към Витоша.

Пример за такъв новоизграждащ се жилищен комплекс е „АЛЕРА“. Проектът „Алера“ е нов комплекс с 173 апартамента в София, кв. Овча Купел, който е разположен удобно между града и планината и предлага простор, тишина, чист въздух, красива гледка, паркова среда, отлична достъпност и сигурност.  Жилищният комплекс се изгражда на широко пространство, с чудесен изглед към планината и уникална транспортна достъпност до всички точки на Столицата. Научете повече тук : Жилищен комплекс Алера кв. Овча Купел.

Какви са плановете за развитие на квартал Овча купел

Нарастващият интерес към района, наложи изработването на нов устройствен план, с който се предвижда обновяването му, обособяването на повече места за отдих, изграждането на нови детски площадки и увеличаването на броя на откритите паркоместа. В плана е заложен и проект за изглаждането на велоалеи. Целта на развитието и на промените в квартал Овча купел е да привлече повече млади семейства, за които водещи, при избора на жилище са локацията и средата на живот.

Добри условия за покупка

Покупката на жилище ново строителство, дава възможност на купувача да сключи сделката, още преди пълното завършване на сградата. Така, той придобива имота на много по-изгодна за него цена и има възможността да проследява процеса по изпълнение на строителството.  Закупуването на жилище на ранен етап, може да се превърне в сигурно решение без потенциален риск с предварително проучване на инвеститора и строителя.

В квартал Овча купел се предлага голямо разнообразие от едностайни, двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти, както в отделни жилищни сгради, така и в комплекси от затворен тип, които разполагат с обособени места за паркиране, като открити и подземни паркоместа и надземни гаражи. Сградите впечатляват с модерна архитектура, големи пространства и много светлина.  Комплексите от затворен тип, освен просторни жилища, предлагат и вътрешен двор с градина, ограничен достъп и охрана, както и пълна поддръжка. Всичко това осигурява на собствениците една много добра среда на живот, в близост до планината, но и с всички градски удобства. Всичко това, прави покупката на апартамент ново строителство в квартал Овча купел една много добра инвестиция, както за живеене, така и отдаване под наем.