GABA аминокиселини
GABA аминокиселини

Какво е GABA и защо е толкова важна за тялото

Случва ли ви се в по-напрегнатите дни да имате чувството, че мислите и тревогите ви препускат необуздано и каквото и да правите не успявате да ги спрете?

Причината за това е, че стресовите ситуации стимулират невроните повече, отколкото е здравословно, и те започват да предават сигналите в мозъка прекалено бързо.

В най-добрия случай тогава се намесва инхибиторният невротрансмитер GABA, който забавя сигналите и успокоява нервите.

При продължителен стрес обаче в организма се изчерпват веществата, които образуват този невротрансмитер и напрегнатото състояние става хронично.

Какви са ефектите от GABA

Добрите новини са, че се предлагат добавки с ГАБА, или гама-аминомаслена киселина, които могат да подобрят психичното състояние в дългосрочен план.

Тази аминокиселина всъщност е естественият начин на организма да се справя със стреса.

Тук ще разгледаме множеството положителни ефекти, които оказва Габа върху цялото тяло.

Успокоени нерви

ГАБА на практика е естествено успокоително, което се произвежда от тялото.

Като контролира сигналите в мозъка тя ви прави по-устойчиви на стресови ситуации. По този начин в дългосрочен план можете много по-леко да понасяте ежедневното натоварване без да чувствате прегаряне и нервно изтощение.

Тя релаксира нервите, повишава настроението и помага срещу тревожност и паника.

При стресови ситуации се изчерпват запасите на ценни вещества, които участват в производството на тази аминокиселина и тогава се налага да си я набавите чрез добавки. В противен случай психическото ви здраве може да пострада много в дългосрочен план.

Ако усещате, че имате нужда именно от това средство, за да подобрите живота си, можете да намерите тези добавки на изгодна цена в Workout.bg.

Подобрена мозъчна дейност

Ефектът от регулирането на мозъчните сигнали води до подобряване на цялата мозъчна дейност, концентрацията, паметта и когнитивните способности.

Сънят става много по-дълбок и здравословен, което също играе роля в подобряването в дейността на мозъка през деня.

Повишена енергия

Действията на ГАБА върху организма водят до повишени енергийни нива в ежедневието. Това ви позволява да се справяте ефективно с купищата задължения, без да се чувствате отпаднали.

Енергията оказва влияние и върху качеството и интензивността на тренировките и ви помага да правите повече повторения, съответно с по-голям ефект.

Изгаряне на мазнини

Хормонът на растежа HGH играе голяма роля в преобразуването на мазнини в енергия. С възрастта обаче неговите нива в организма спадат и тогава ни става по-трудно да изгаряме мазнините.

За да сте във върхова форма и да владеете ежедневието си, а не то вас, можете да потърсите GABA добавки на изключително достъпни цени в Workout.bg.

Габа стимулира производството на HGH хормона дори в зряла възраст и оказва ефект при отслабването.