Наргиле
Наргиле

Какво ни е необходимо, за да приготвим наргилето

Когато купуваме наргиле за домашна употреба, искаме да закупим всичко необходимо, за да може да го използваме пълноценно. Знаем ли обаче от какви допълнения имаме нужда.

В магазинът за наргилета Esmoker.bg ще откриете всички необходими аксесоари, които да Ви помогнат да пушите спокойно в домашни условия, а в тази статия ще разгледаме от какво реално имаме нужда.

Чашки за наргиле

Този аксесоар е задължителен за използването на наргилето. В нея се поставя тютюнът, а върху нея въглените, които да разпалват.

Много от бюджетните модели идват в комплект с керамична чаша, която не разпределя добре топлината. Желателно е използването на глинен модел, който да осигури равномерно загряване на съдържанието в нея, за да може поставеният в чашката тютюн да изгори напълно.

Маркуч

С помощта на маркучите всмукваме дима от нагрятия тютюн, който се охлажда в напълнената с вода ваза.

Стартовите наргилета се предлагат с маркучи, в които има метална пружина, за да му придава форма. Честата му употреба води до ръждясване на пружината, като при използване вдишваме ръждата заедно с дима.

Препоръчително е използването на силиконов модел, който не разполага с метал в себе си, за да може когато ползваме продължително време наргилето, да не вдишваме вредните остатъци от ръждата.

Алуминиево фолио

Фолиото се поставя върху чашката на наргилето, а върху него запалените въглени.

Този аксесоар се предлага в два варианта. Единият е на ролка, от която се режат парчета, а другият на предварително подготвени листчета, които да паснат на аксесоара върху който се поставят.

Игли и вилици за пробиване

Важно е фолиото да бъде пробито с равномерни дупчици, които при всмукване от маркуча да осигурят поток от въздух, който да извлече дима образуван от загрелия тютюн.

Вилиците за пробиване са страхотен начин бързо да направим тези отвори, които не трябва да са прекалено тесни, но и прекалено големи. Те могат да бъдат използвани и за равномерното разпределение на тютюна в чашката.

На пазара има и специални игли за пробиване, които само с едно натискане ще създадат всички необходими отвори по фолиото.

Въглени

Въглените са задължителни, за да може наргилето да бъде запалено и използвано. С тяхна помощ се загрява тютюнът поставен в чашката.

Те се поставят върху слоя алуминиево фолио, за да може да поставените в глинения съд листа да се разпалят.

Препоръчително е използването на въглени под формата на куб. Те горят по-равномерно отколкото кръглите и издържат много повече време. Благодарение на това може да се използва само един чифт, за да изгори всичкия тютюн поставен в чашата за наргиле.

Котлон за въглени

Котлонът за въглени е електронно устройство с чиято помощ могат лесно и бързо да се запалват въглените за наргилето, без да се занимаваме излишно с тях.

Те разполагат с реотан, върху който се поставят въглените, когато той загрее.

Щипки за въглени

Щипките са изключително важни за наргилето. Благодарение на тях може да преместим горещите въглени от котлона върху фолиото и да ги обръщаме върху чашката без да се изгорим.

Важно е този аксесоар за наргиле да е изработен от качествен метал, който да е лек и удобен, за да могат безпроблемно да се ползват.

HMD

HMD е абревиатура за Heat Management Device или преведено на български устройство за контрол на топлината. Това е незадължителен, но много полезен аксесоар за наргилета, който помага за по-доброто разпределение на нагряването от въглищата върху чашката, съответно и по-равномерно изгаряне на заредения тютюн.

Те се състоят от две основни части – основа и капак. Основата се поставя върху фолиото на чашката на наргилето и се пълни със загрети от котлона въглени. След това се затваря с капака, за да задържи топлината. Благодарение на HMDто те няма нужда да се обръщат, като същевременно осигуряват по-бавното им изгаряне.

Мундщук

Мундщукът е важен аксесоар, когато наргилето се използва в компания. Важно е всеки пушещ да има индивидуален, който да поставя на върха на тръбата, от която се всмуква димът. Мундщуците са предимно изработени от пластмаса, предлагат се в различни размери и цветове, и са за еднократна употреба.

Откъде да закупим качествени аксесоари за наргиле?

Когато подбираме аксесоари за наргиле е важно те да са купени от надежден източник, който продава качествени продукти. Добър пример за такъв е магазинът заелектронни цигари Esmoker.bg, в който освен вейп устройства се предлагат и висококачествени наргилета и аксесоари за тях.