майка и син
майка и син

Канадка изследва връзката между майки и синове

В книгата си „Майки и синове“ Вероник Моралди насърчава всяка майка на момче да се замисли до какви възможни капани и грешки понякога довежда нейната силна обич.

Психоложката анализира възможно ли е една жена да отгледа и възпита мъж и търси отговор нa трудния за много майки въпрос – как да дадем свобода на сина, как да го направим самостоятелен.

Моралди насърчава и синовете да се замислят – каква личност са станали, как майка им е повлияла на избора им на образование, кариера, начин на живот, прекалено зависими или самостоятелни са днес, как да се справят, ако връзката с майка им е била трудна и обременяваща, как отношенията с нея влияят на любовния и сексуалния им живот, как да не преповтарят модела от детството във всяка своя връзка.

Изследването на Вероник Моралди показва какво огромно влияние имат майките върху емоционалния, социалния и сексуалния живот на синовете и как понякога прекалената обсебеност от страна на майката и точно противоположната прекалена незаинтересованост са еднакво пагубни за психиката на сина. (Изд. „Емас“)