Кандидат-премиерът Николай Денков: Преговори с ГЕРБ за имената на министрите няма да има

ГЕРБ имат три варианта – да подкрепят нашия кабинет с втория мандат, да предложат техен кабинет на малцинството или да направят хартиена коалиция с БСП и ДПС, обяви номинираният за министър-председател от ПП-ДБ

„Ние го направихме не заради ГЕРБ. Не приемаме ултиматуми, не приемаме условия. Това, което се опитваме да направим през цялото време, е да се разплете този пъзел, да направим работещо правителство. Това е, което направихме и с откриването на парламента – нестандартен ход. Имаме председател, имаме законодателна програма. Същото се опитваме да направим и тук.

Ако някой казва „не ни достига информация“ за първия мандат – това е Борисов, ние сваляме картите. Ето това предлагаме. От тук-нататък – решавайте.“ Това заяви номинираният за премиер от ПП-ДБ Николай Денков в „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Първо искам да кажа ясно, че предложеният състав не е консултиран с ГЕРБ. ТЕ просто го получиха като списък, след като беше излязъл в медиите, между другото. Ние преговори по персоналния състав на кабинета няма да водим с ГЕРБ. Това трябва да е ясно казано, въпреки всички спекулации. Това, по което преговаряме и което гледаме как да стане добре, това са програмите“, добави Денков.

„Казвам го още веднъж, ако трябва пак ще го повторя, ще го потретя – не преговаряме за министри и заместник-министри с ГЕРБ“, продължи той.

„Нека върнем разговора там, където трябва да бъде. първият мандат се държи от ГЕРБ, така че всички въпроси вече трябва да бъдат към ГЕРБ: „Вие какво ще направите?“ Те имат три избора.

Първият е да подкрепят този кабинет, когато му дойде времето с втория мандат. Другият е да си направят техен кабинет на малцинството и да си търсят подкрепа от другите партии. Или третият вариант е да направят кабинет с БСП и ДПС – хартиена коалиция“, каза Николай Денков.